Hockenheimin moottorirata jatkaa osana F1-sarjan kisakalenteria ensi vuonnakin, kertoo Motorsport Total -julkaisu.

Uutisoimme aiemmin Hockenheimin olleen vaarassa poistua Formula 1:n kisakalenterista jo ensi vuonna. Taustalla olivat radan omistajatahon huolet F1-kisaisännöinnin kasvaneista kustannuksista, joihin Saksan valtio oli ilmeisen haluton osallistumaan.

– Haluaisimme sopimuksen, joka poistaisi riskin meiltä. Me olemme rata, joka ei saa minkäänlaista taloudellista tukea. Emme valtiolta, alueelta tai yrityksiltä, joten meidän on hoidettava kaikki itse, radan markkinointipäällikkö Jorn Teske kertoi aiemmin The Checkered Flagille.

Samoilla linjoilla oli vielä muutama viikko sitten Hockenheimin johtoportaan Georg Seiler, joka sysäsi painetta jatkosopimuksesta saksalaisten poliitikkojen niskaan.

– Haluamme ratkaisun seuraavan muutaman viikon aikana. Haluamme sopimuksen, jossa ei ole taloudellista riskiä. Jos poliitikot ovat kiinnostuneita pitämään Formula 1:n Saksassa, se on hyvä merkki, Seiler sanoi Mannheimer Morgen -lehdelle.

Vaikka neuvottelut Saksan GP:n näyttämönä toimineen klassikkoradan jatkosopimuksesta näyttivät aluksi kariutuneen taloushuoliin, pääsivät osapuolet sopimukseen Belgian GP:n aikana.

Vaikka Liberty Media ja radan omistajataho Hockenheim-Ring GmbH eivät ole vielä kirjoittaneet virallista jatkosopimusta, on asia Motorsport Totalin mukaan varma.

Lähteet: Motorsport Total, Mannheimer Morgen, The Checkered Flag