Rallin MM-sarjaan paluun viime vuonna tehneen Toyotan presidentti Akio Toyoda toivoo japanilaismerkin saavan kotimaisia kirittäjiä rallisarjaan. Toiveissa olisi Mitsubishin ja Subarun paluu takaisin sarjaan.

Japanilaismerkit olivat kovaa valuuttaa 1990-luvun rallikartalla. Ensiksi sarjasta poistui Toyota, sitten Tommi Mäkisen kanssa menestystä niittänyt Mitsubishi ja lopulta pitkään huipulla pysynyt Subaru. Ennen Toyotan paluuta takaisin kaudeksi 2017 sarjassa kisattiin kahdeksan vuotta ilman japanilaisedustusta.

Toyotan paluu on ollut onnistunut, ja se on nostanut rallikuumetta autoilun suurmaassa. Japanin MM-ralli palaa takaisin sarjaan ensi vuodeksi, ja laji kiinnostaa myös yleisöä.

Toyoda toivookin nykyisen trendin palauttavan nousevan auringon maan muidenkin merkkien innon lajiin.

– Toyota on nyt ainoa japanilainen merkki rallin MM-sarjassa. Monet muistavat Toyotan, Subarun ja Mitsubishin mittelöt takavuosina. Haluaisimme heidät mukaan takaisin sarjaan tuottamaan iloa sarjan faneille, Toyoda toteaa Autosportille.