BMW Sauberin entisen F1-tallin päällikkö Mario Theissen kertoi havainneensa jo aivan Sebastian Vettelin F1-uran alussa, kuinka vakavasti ja ammattimaisesti tuleva maailmanmestari suhtautui omaan kehitykseensä.

Vanha tallipomo sanoi hämmästelleensä itsevarman nuorukaisen kypsyyttä jo hänen ajaessa kehityssarja Formula BMW:ssä.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien sain viestejä hänen ajoiltaan Formula BMW:ssä, jollaisia ei näkisi koskaan kenenkään muun kuljettajan tapauksessa. Hänellä oli itsekuria. Kun hän palasi jollekin radalle, hänellä oli aina muistiinpanoja edellisestä kisasta sieltä. Hän valmistautui aina hyvin, Theissen muisteli Formula 1:n verkkosivujen haastattelussa.

– Jos Formula BMW:n harjoitukset olivat kahdeksalta aamulla, hän heräsi jo tunteja aiemmin, harjoitteli kuntosalilla ja suuntasi radalle. Hänen käytöksenä oli jo 15-vuotiaana sellaista, mitä odottaisi todellisesta F1-ammattilaiselta, tallijehu ylisti.

Theissen arvioi Vettelin kuuluisan työmoraalin syntyneen rakkaudesta lajiin. Saksalaisen vaatimaton tausta pakotti hänet myös ponnistelemaan tosissaan urakehityksensä eteen.

– Se johtui siitä, että hän rakastaa mitä hän tekee. Ilman kovaa työtä hän ei olisi päässyt mihinkään, sillä hänen vanhemmillaan ei ollut varaa rahoittaa kilpa-ajajan uraa.