Itävaltalaisen Österreich-lehden verkkosivuston oe24:n mukaan Niki Lauda olisi saanut vain 3-7 päivää elinaikaa ilman kiireellistä elinsiirtoaan.

Maailmankuulu F1-maailmanmestari ja nykyinen Mercedeksen F1-tallin puheenjohtaja sekä osa-omistaja sairastui reilu viikko sitten flunssaan, joka kehittyi pian hengenvaaralliseksi keuhkokuumeeksi.

Koko F1-yhteisön helpotukseksi itävaltalaislegenda selvisi hurjasta tilastaan hengissä. Laudan pelasti lopulta keuhkosiirto, joka tehtiin wieniläisessä sairaalassa viikonloppuna.

Lauda asetettiin hoitonsa ajaksi lääketieteelliseen koomaan. Sydän-keuhkokone piti Laudaa hengissä lähteiden mukaan jopa viikon ajan.

Österreichin verkkolehti kertoi aiemmin Laudan heränneen koomasta. Miehen vointi on hyvä ja formulakonkari pääsee aloittamaan pian kuntoutumisensa.

– Hän voi olla taas se vanha mies, hän voi lentää ja työskennellä kuin ennenkin, hoito-operaatiota johtanut professori Walter Klepetko hehkutti Österreichille.

Viikonlopun Laudan terveyskriisistä ilmeni uusia tietoja, joiden mukaan miehen tila oli vielä luultua karumpi. Oe24:n mukaan elinsiirto oli tehtävä välittömästi.

– Lääkärit päättivät vain keuhkonsiirron pelastavan Itävallan kansallissankarin hengen. Lääkäreiden mukaan Lauda olisi selvinnyt vain kolmesta seitsemään päivään ilman siirrettä, lehti kirjoittaa.

Lähteet: Österreich, oe24