Kuskilegenda vakuuttaa: potku-uhan alla olevalla F1-kuskilla edelleen Indycar-vaihtoehtoja

© Kuva: Getty Images

Uusiseelantilainen konkarikuski Ken Smith uskoo maanmiehellään Brendon Hartleylla olevan yhä hyvät mahdollisuudet löytää kisakuskin pesti Indycar-sarjasta, jos hän saisi potkut Toro Rosson F1-tallista.

Hartleyn potku-uhka on ollut yksi kauden sitkeimmistä huhuista, joka ei ole ottanut laantuakseen. Asiaan ovat epäilemättä vaikuttaneet uusiseelantilaisen vaatimattomat tulokset Toro Rosso -kilpurin ratissa.

Miehen tallitoverin Pierre Gaslyn julkistettiin vasta nousevan Red Bullin tallin kisakuljettajaksi ensi vuodeksi. Hartley sen sijaan varautuu pahimpaan – ura F1:ssä saattaa olla tulossa päätökseen, ainakin tältä erää.

Uusiseelantilaiskuskilla pitäisi kaiken järjen mukaan kuitenkin olla hyvät näkymät valtameren takana. Hartley oli ehtinyt solmia sopimuksen jenkkikonkari Chip Ganassin Indycar-talliin täksi vuodeksi ennen, kun hän sai tietää F1-tilaisuudestaan Toro Rosson riveissä.

– Hän on voittanut Le Mansin Porschen kanssa. Hän nopea ja kova kaveri, mutta hyvin maanläheinen. Hän tietää, mitä hänelle tapahtuu Toro Rossolla. Saimme hänet melkein Ganassille, mutta F1 soitti ja hän teki oikean päätöksen lähtiessään sinne, legendakuski Smith kertoi Racer-julkaisulle.

– Jos asiat eivät suju siellä [F1:ssä], hänen on palattava Yhdysvaltoihin. Tiedän Ganassin olleen ärsyyntynyt hänen lähtemisestään, mutta hän tietää hänen [Ganassin] haluavan hänet takaisin, Smith vakuutti.

Lähde: Racer