F1-tallien varikkomiehistöjen sääntöjen vastainen liikuminen varikkoalueella puhuttaa formulapiireissä. FIA:n kilpailujohtajan Charlie Whitingin mukaan ilmiö on kuitenkin mainiota viihdettä yleisölle, josta ei kannata hermostua liikaa.

Formutallit ovat ajoittain pyrkineet hämmentämään kilpailijoitaan tuomalla varikkomiehistönsä varusteineen esille pilttuistaan, vaikka heillä ei ollut aikomustakaan ajattaa kuskejaan varikolle.

Ovelat taktiikat ovat kuitenkin ärsyttäneet osaa ja kyseisten toimintatapojen sääntöjenmukaisuus on noussut tapetille.

Periaatteessa ”varjopysähdykset” ovat kiellettyjä. F1:n sääntökirjan mukaan ”tallien henkilöstö saa olla varikkosuoralla vain hetkeä ennen kuin he työskentelevät auton parissa ja heidän on vetäydyttävä takaisin heti, kun työ on valmis”.

Racefans tiedusteli asiaa Whitingilta, jonka mukaan kyseessä ei ole kovin vakava ongelma. F1-konkari näkee tallien taktiikkavedoissa myös tärkeän puolen yleisön viihtymisen kannalta.

– Luulen sen [säännön] toimivan ihan hyvin. He kaikki pelailevat aina hieman pelejä silloin tällöin. Se on osa showta, FIA-jehu vakuutti.

Whiting myös muistutti sääntöjen olleen alunperin tarkoitettu estämään jatkuvaa varikkosuoralla päivystämistä. Hetkittäinen ulkona piipahtaminen ei ole hänen mielestään niin vaarallista.

– Sääntö on olemassa estääkseen ihmisiä hengailemasta varikolla koko ajan. Jos muistatte, heillä [varikkomiehistöillä] oli tapana olla varikkosuoralla melkein koko ajan, Whiting sanoi.

 

Lähde: Racefans