F1-sarjan sponsoritulot kasvoivat vähemmän kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen, uutisoi talouslehti Forbes.

Koko sarjan tuotto oli 1,8 miljardia dollaria. Suurimman osan tuosta potista muodostivat TV-lähetysoikeudet sekä kisojen järjestämismaksut, jotka olivat molemmat hieman yli 600 miljoonan dollarin arvoisia.

Sponsoreilta F1-sarja keräsi kaikkiaan 273 miljoonaa dollaria, mutta verrattain pienestä rahamäärästä huolimatta se on yksi F1-sarjan nykyisen omistajan Liberty Median suurimmista kiinnostuksen kohteista. Ostaessaan F1-sarjan viime vuonna koki amerikkalaismerkki juuri tällä saralla olevan eniten kasvunvaraa.

Liberty Media ei ole onnistunut solmimaan uusia rahakkaita sopimuksia, samalla kun monet vanhat, Bernie Ecclestonen aikakauden yhteistyöt päättyivät.

Hitaasta kasvusta huolimatta sponsoririntamalla tapahtui kuitenkin kasvua, Forbesin mukaan 11 miljoonalla dollarilla. Se on kuitenkin vähemmän kuin kertaakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Esimerkiksi 2013 Rolexin ja Emirates-yhtiöiden kanssa solmitut rahakkaat sopimukset kasvattivat vuositasolla sponsoreilta saatavaa rahamäärää peräti 53 miljoonalla dollarilla.

Sarjan kokonaisrahavirran kannalta pelastuksen ovat tuoneet tuottoisat kisojen järjestämisoikeussopimukset. Monivuotisissa sopimuksissa kilpailun hinta nousee vuosi vuodelta, joten sarja saa enemmän rahaa irti niistä.

F1-sarjan