F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve päätyi rysäyttämään autonsa seinään ja keskeyttämään Grand Prix de Trois-Rivièresin radan rallicrosskisassa.

Kanadalaiskonkari hyppäsi rallicrosskilpurin puikkoihin ensimmäistä kertaa neljää vuoteen. Formulamestari ajoi Subaru Rally Team USA:n WRX Imprezaa, jonka puikoissa nähdään yleensä jenkkitähti Travis Pastrana.

Lauantain harjoituksissa veteraanikuski oli seitsemänneksi nopein. Villeneuve ajoi jälleen seitsemänneksi ensimmäisessä karsinnassa, mutta keskeytti toisessa.

Kolmannessa sessiossa F1-konkari oli neljäs. Voiton kierroksesta vei selvällä erolla Volkswagenin Tanner Foust.

Neljännessä ja viimeisessä karsinta-ajossa Villeneuve kaahaili jopa toiseksi. Toisen semifinaalin kolmannen kierroksen lähdössä kanadalainen starttasi tallitoverinsa Patrik Sandellin kanssa.

Subarun talli antoi Villeneuvelle tallimääräyksen päästää Sandell ohitseen, sillä ruotsalainen on mukana sarjan mestaruustaistossa ja entinen F1-mestarin pesti tallin kanssa oli vain kertaluontoinen.

Villeneuven väistöliikkeet eivät kuitenkaan menneet aivan putkeen, sillä mies päätyi kolaroimaan radan seinään jopa kahdesti. Toinen osuma rikkoi veteraanikuskin renkaan ja kilpailu oli hänen osaltaan siinä.

Virheestään huolimatta Subarun talli ylisti mahdollisuutta työskennellä kokeneen F1-kuskin kanssa.

– Oli todella suuri ilo saada Jacques mukaan. Hän haluaa oppia, hän haluaa kehittyä ja hän tulee paremmaksi kuskiksi joka kerta, kun hän kipuaa autoon. Hän on myös todellinen joukkuepelaaja, Subaru USA:n presidentti Lance Smith hehkutti Motorsportille.

Lähde: Motorsport