F1-legendalta tyrmäys kulukatolle – valtava porsaanreikä ongelmana

© Kuva: Getty Images

Takavuosien huippusuunnittelija John Barnard ei lämpene ajatukselle kulukatosta F1-sarjaan. McLarenille ja Ferrarille voittoisia menopelejä nikkaroinut Barnard kokee sen tarjoavan liian monta porsaanreikää tilkittäväksi.

Kulukattoa on väläytetty ratkaisuksi jatkuvasti kasvavien F1-tallien budjettien rajoittamiseksi. Mikäli tallien kulutusta voitaisiin suitsia, eivät tallit ajautuisi varustelukilvassa vararikkoon, minkä lisäksi myös kilvanajosta voisi tulla aiempaa tasaväkisempää.

Barnardin mielestä ideaa on palloteltu jo vuosikymmeniä sitten.

– En tiedä miten niitä voisi valvoa. Muistan siitä olleen puhetta jo 90-luvun alussa. Karanneita kustannuksia päiviteltiin jo silloin, Barnard toteaa.

– Jokaisesta ehdotuksesta pystyi näkemään, että isot tallit ja autonvalmistajat pystyivät kiertämään ne helposti. Kehitystyö pystyttiin piilottamaan esimerkiksi muuhun projektiin, ja kun se oli valmis, se vain ilmestyisi yhtäkkiä F1-auton käytettäväksi. Sitä olisi mahdotonta valvoa. Odotan siis mielenkiinnolla, mitä F1 sarja keksii ratkaisuksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.