Vaikka kanadalaiskuski Lance Strollin miljonääri-isä Lawrence Stroll on tuonut Williamsin F1-tallille paljon rahaa, ei apulaispäällikkö Claire Williams usko, että miehen menettäminen tuntuisi pahasti brittitallin budjetissa.

Stroll on tuonut Williamsille merkittäviä rahavirtoja liikemiesisänsä taloudellisen tuen kautta.

Nyt tulot ovat kuitenkin katkeamassa, kun Force Indian tallin vasta monihenkisen sijoittajaryhmän kanssa ostanut Stroll on viemässä poikansa uuden tallinsa riveihin.

Monet ovat epäilleet Strollin menettämisen tekevän huonoa urheilullisessa alennustilassa kärvistelevän tallin taloudelle. Tallin perustajasuvun edustaja Williams ei ole kuitenkaan liian huolissaan yhtiönsä tulevaisuudesta.

 

– Täyttä pötypuhetta! Lawrence Stroll ei ollut merkittävä sijoittaja tallissamme. Hän ei sijoittanut meihin lainkaan, eikä ole osakkeenomistaja. Se [Strollin tuoma rahamäärä] oli vain paikasta tallista. Ei mitään muuta, Williams vakuutti venäläiselle F1news.ru:lle.

– Vuoden alussa teimme suuria panostuksia saadaksemme tallille hyvän ja kilpailukykyisen budjetin. Kuten voitte kuvitella, olemme tehneet näin jo pitkään. Williams on suoriutunut Formula 1:ssä 38 vuotta ennen Lawrencea. Tulemme pysymään täällä monien vuosien ajan hänen lähtönsä jälkeen. Toki myönnämme aina, että asiat voivat mennä pieleen.

Williamsin mukaan budjetin horjumiseen on varauduttu jo hyvissä ajoin etukäteen.

– Williamsilla on aina ollut hyvä budjetti, mutta sitä on hankala nostaa. Tämä budjetti koostuu monista lähteistä. Lawrencen päätös ostaa Force India ei vaikuta merkittävästi ensi kauden budjettiimme, Williams väitti.

– Meillä on varasuunnitelma. Tämän vuoksi minulla ei ole mitään todellista pelkoa, että Strollin lähtö jättäisi isoa lovea budjettiimme. Yritämme kuitenkin etsiä korvaajaa hänelle, tallipomo perusteli.

Lähde: F1news.ru