Haasin F1-tallin kuljettaja Romain Grosjean toivoo Formula 1 -sarjan kiinnittävän pikaisesti huomiota Pirellin renkaiden laatuun, jonka sveitsiläis-ranskalainen kokee olevan liian heikko.

Grosjean peräänkuulutti F1-sarjalta Pirellin rengasseoksia kestävämpiä renkaita. Haas-kuski uskoo nykyisten kumien kuluvan käyttökelvottomiksi aivan liian helposti.

Pehmeät ja nopeasti kuluvat renkaat ovat olleet Pirellin strategian keskiössä siitä lähtien, kun se aloitti autourheilun kuninkuusluokan ainoana rengastoimittajana vuonna 2011.

– Minulle yksi Formula 1:n suurimmista ongelmista on renkaiden tilanne. Ohittaminen tai edes toisen auton seuraaminen lähellä tuovat jännitystä. Nyt se ei vain ole mahdollista. Se on hieman sääli, Grosjean valitteli Crash.netin haastattelussa.

Italialaisvalmistajan sopimus F1-sarjan kanssa raukeaa ensi kauden päätteeksi. FIA vahvisti heinäkuussa Formula 1:n siirtyvän vuonna 2021 18-tuumaisiin renkaisiin.

Grosjean toivoo entisten F1:n rengastoimittajien, kuten Bridgestonen ja Michelin palaavan lajiin.

– Meillä ei ole paljon tietoa vuodesta 2021. Luin mediasta, että saamme 18-tuumaiset renkaat. Toivon todella Bridgestonen tai Michelin tulevan takaisin, Haas-pilotti haaveili.

Lähde: Crash.net