F1-sarjan kärjessä taistelu Mercedeksen ja Ferrarin välillä on ollut jännittävää vääntöä. Italialaistalli on saanut viime kisoissa etua moottoripäivityksestään, mutta asiantuntijan mielestä tämä ei ole koko totuus.

Ferrarin kesällä esittelemä uusi päivitys on tuonut tiimille ja sen asiakastalleille lisää tehoa sähkömoottorin osalta. Tämä etu näkyy erityisesti suorilla, jossa tehoa on valjastettavissa käyttöön huomattavasti kilpailijoita enemmän.

Autosportin Gary Anderson vastasi katsojakysymykseen koskien Ferrarin etua. Hän tutki alkukauden kisoja jakamalla ne kolmeen neljän kisan osioon. Tämän jälkeen hän vertasi Ferrarin ja Mercedeksen joka kisaviikonlopun parhaita kierrosaikoja keskenään.

Tutkimusten perusteella Ferrari ei ole Mercedestä nopeampi, joten Ferrarin viime kisojen kova vire ei selity Andersonin mukaan pelkästään moottoripäivityksellä.

– Koska muutosta alkukauden ja kesätauon kisojen välillä ei ole juurikaan tapahtunut, en usko tähän yleiseen teoriaan, jonka mukaan Ferrarin parantunut vire johtuisi vain moottorista. Ferrari saa siitä varmasti etua, mutta Mercedes on ollut tällä saralla niskan päällä aivan liian pitkään, Anderson kirjoittaa.

– Ihmiset haluavat aina löytää syitä, tai sanotaan selityksiä, omaan suorituskykyynsä ja sen puutteeseen.