Motorsportin tietojen mukaan F1-sarja on luopunut suunnitelmistaan siirtää ensi kauden talvitestinsä Bahrainiin.

Uutisoimme aiemmin Formula 1:n miltei jo varmistaneen suuren uudistuksensa. Talvitestit haluttiin siirtää pois Espanjasta säähuolien vuoksi (linkki uutiseen).

Suurin osa talleista olisi ollut valmis siirtämään testit Bahrainiin. F1-sarjan omistajataho Liberty olisi ollut jopa valmis avustamaan talleja kasvavissa logistiikkakustannuksissa.

Neuvottelujen jättiuudistuksesta kerrottiin olleen pitkällä. Tällä viikolla niistä kuitenkin luovuttiin yllättäen.

Talleille kerrottiin, että kaikki harjoituskauden testaaminen tehdään jatkossakin Euroopassa.

Motorsportin tietojen perusteella Barcelona ei ollut tyytyväinen kuultuaan Bahrain-suunnitelmista. Talvitestit olivat olleet Circuit de Catalunya-Barcelonan radalle tärkeä tulonlähde.

Jatkossa testejä voitaisiin ajaa Barcelonan lisäksi myös Jerezissä, Andalusian alueella Etelä-Espanjassa. Kaupunkia pidetään hyvänä vaihtoehtona, sillä siellä tiedetään olevan Barcelonaa lämpimäpi ja tasaisempi sää.

– Minun tietääkseni sitä ei ole tapahtumassa [Bahrainiin muutto]. Tällä viikolla on tullut selväksi, ettei sille ole tarpeeksi tukea, Williamsin tekninen johtaja Paddy Lowe kertoi.

– Siitä on keskustelu, mihin tarkalleen ottaen menisimme. Siitä oli tapaaminen tänään. Barcelonaa on ehdotettu ja Jerez on vaihtoehto. Muitakin paikkoja saatetaan miettiä, mutta nämä kaksi ne todennäköisesti ovat, F1-konkari valotti.

 

Lähde: Motorsport