Alankomaissa sijaitseva Assenin TT Circuit -moottorirata kertoi saaneensa kaikki tarvittavat puitteet kuntoon F1-kisan isännöintiä varten.

Erityisesti ratamoottoripyöräilyn sarjoista tutun hollantilaisradan omistajataho vakuuttaa olevansa valmis uuden Hollannin GP:n näyttämöksi jo ensi kaudella.

TT Circuit promoottorin Lee van Damin mukaan kaikki järjestelyt ovat hoidettu. Enää odotellaan virallista vahvistusta F1-sarjan johtoportaalta.

– Rata on hyvässä kunnossa ja valmis. Olemme myös taloudellisesti valmiita. Jos saisimme pyynnön siitä, olisi kisan järjestäminen mahdollista jo vuonna 2019, ratapomo vakuutti Algemeen Dagblad -lehden haastattelussa.

Vielä ei ole kuitenkaan mitään tietoa, milloin uudistunut Hollannin GP ajettaisiin Assenissa.

Edessä on oletettavasti vielä melkoinen määrä byrokratiaa. Van Damin mielestä ratkaisu olisi kuitenkin varsin helppo F1-sarjan kannalta.

– Emme voi hallita seuraavaa vaihetta. Radoista on tullut monia pyyntöjä, mutta en usko heillä olevan monia konkreettisia vaihtoehtoja, jotka olisivat yhtä hyviä kuin me olisimme toisillemme, promoottori arvioi.

– Rata on jo valmiiksi siellä, meiltä löytyy 60 000 istuinta katsomosta ja 28 000 parkkipaikkaa. Olemme vain 20 minuutin päässä Saksan rajasta ja aivan naapurustossa on myös lentokenttä. Meillä on mielestäni aika kohtuullinen paketti, van Dam kehui.

Lähde: Algemeen Dagblad