Menestynyt MotoGP-veteraani lopettaa uransa: ”Elämässäni on uudet prioriteetit”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ratamoottoripyörien MotoGP-luokassa vuodesta 2006 ajanut Dani Pedrosa lopettaa uransa tähän kauteen.

Espanjalainen päätti spekulaatiot uransa jatkosta Saksan GP:n alla. Hondaa koko uransa edustanut Pedrosa menetti aiemmin paikkansa Jorge Lorenzolle, joka liittyy talliin Marc Marquezin tallikaveriksi ensi kaudeksi. Päätöksen myötä 32-vuotiaalle kuljetajalle ei olisi ollut enää tarjolla tehdaskuljettajan paikkaa luokasta.

– Olen miettinyt tätä kauan. Päätös oli vaikea, sillä rakastan lajia edelleen valtavasti. Olen kuitenkin tietoinen, ettei laji sytytä minua enää samoin kuin joskus aiemmin, ja elämässäni on tätä nykyä myös uudet prioriteetit.

Pedrosa voitti mestaruudet sekä 125 että 250-kuutioisten pyörien luokissa ennen hyppäämistään kuninkuusluokkaan kaudeksi 2006. Vuodet pääsarjassa ovat tuoneet miehelle yhteensä 31 voittoa sekä kolme kakkos- ja kolmossijaa kokonaispisteissä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!