Lewis Hamiltonin mukaan Mercedeksen rohkea rengasstrategia oli suuri tekijä hänen voittonsa kannalta Unkarissa.

Brittitähti kykeni ajamaan jopa 25. kierrokselle ultrapehmeillä renkailla. Hallitseva maailmanmestari ylsi renkaillaan kymmenen kierrosta pitemmälle kuin tallitoveri Valtteri Bottas.

Kyseinen saavutus auttoi taistelemaan kärkihaastaja Sebastian Vetteliä vastaan, jolla oli aivan erilainen rengastaktiikka.

Lyhyt ensimmäinen veto Hamiltonilta olisi pakottanut miehen kahteen varikkopysähdykseen ja saattanut johtaa ensimmäisen sijan menetykseen saksalaiselle.

Bottaksen varhainen varikkopysähdys johti renkaiden rajuun kulumiseen Budapestin F1-kisan loppuhetkillä. Hamilton taas sai yhden pysähdyksen strategiansa toimimaan ja pääsi ajamaan melko rauhassa voittoon Bottaksen ja Vettelin taistellessa toisesta sijasta takana.

Vaikka rengassuunnitelmat menivät putkeen, ei voiton kotiuttaminen ollut silti helppo teko.

– Ultrapehmeä kesti paljon pitempään kuin uskoin. Tuskailin sen kanssa toisissa vapaissa harjoituksissa, mutta silloin minulla olivat erilaiset säädöt, Hamilton myönsi Motorsportille.

– Olin alussa vaikeuksissa pehmeiden renkaiden kanssa. Sitten pääsimme ruuhkan läpi ja muutin useita säätöjä. Löysin lopulta tasapainon autooni. Sen jälkeen pystyin ajamaan hieman kelvollisempia aikoja ja pidentämään eroa, brittitähti kertoi.

Lähde: Motorsport