Lähde: F1:n Miamin radan kariutumisella yllättävä vaikutus – pelastuuko klassikkoradan paikka kisakalenterissa sittenkin?

© Kuva: Getty Images

Hockenheimin kisaradan omistajatahon edustaja Georg Seiler kertoi saksalaislehdille mielenkiintoisia tietoja klassikkokilpailun tulevaisuudesta F1-sarjassa.

Uutisoimme aiemmin Hockenheimin radan tulevaisuuden F1-kisakalenterissa olevan vaarassa ensi vuoden jälkeen.

Perinteikkään F1-kisan järjestäjiä hirvittävät sarjan kasvaneet isännöintimaksut. Seilerin mukaan Saksan valtiolta ei ole myöskään liiennyt tarpeeksi taloudellista tukea F1-kisan järjestämiseen.

Formula 1:n omistajatahon Libertyn suunnitelmiin tuli kuitenkin tällä viikolla suuri käänne, kun Miamin uuden katuradan suunnitelmien vahvistettiin olevan ensi vuoden osalta jäissä.

– Olemme päättäneet viivyttää päätöstämme myöhemmälle kesään. Tavoitteena on ajaa ensimmäinen Miamin GP vuonna 2020, F1:n talouspäällikkö Sean Bratches kertoi.

Seilerin mukaan Miamin radan suunnitelmien kariutuminen saattaa hyvinkin johtaa Hockenheimin neuvottelujen jatkumiseen.

– En ole kiinnostunut siitä, onko Miami kalenterissa. Luulin, ettemme palaisi sarjaan ennen vuotta 2020, mutta olen toisaalta kuullut Liberty Median olevan kiinnostunut Saksasta myös kauden 2019 osalta. Olemme kiinnostuneita siitä, mitä he ehdottavat, Seiler kertoi Kölner Expressille.

 

Hockenheim-pomo kaipaa asiaan pikaista ratkaisua. Miestä on myös ärsyttänyt Saksan valtion kiinnostuksen puute kisaa kohtaan. Viime viikolla mies tapasi Saksan liittovaltion ministerin Andres Scheuerin kanssa.

– Haluamme ratkaisun seuraavan muutaman viikon aikana. Haluamme sopimuksen, jossa ei ole taloudellista riskiä. Jos poliitikot ovat kiinnostuneita pitämään Formula 1:n Saksassa, se on hyvä merkki, Seiler sanoi Mannheimer Morgen -lehdelle.

Lähteet: Kölner Express, Mannheimer Morgen, Paddock Talk

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.