Sähköformuloiden Formula E -sarja uudistaa aika-ajonsa viidennelle kaudelleen. Nykyisestä arvontajärjestelmästä luovutaan ja siirrytään MM-tilanteen pohjalta painotettuihin aika-ajoihin.

Nykyään sarjassa ajetaan aika-ajoja viiden auton ryhmissä, jotka määritellään MM-pistetilanteen mukaan. Ryhmien ajojärjestys päätetään erityisellä ”aika-ajolotolla”.

Ensi kaudeksi arvontaelementistä luovutaan kuitenkin kokonaan. Aika-ajoryhmät jaetaan jatkossakin MM-tilanteen mukaan, ja niistä muodostetaan neljä korkeintaan kuuden auton ryhmää.

Kuusi nopeinta kuljettajaa jatkavat Super Pole -kilpailuun, jossa selvitetään kärjen järjestys ePrix-kisan lähtöruudukkoon.

Venturin tallin kuski Maro Engel uskoo uudistuksen tekevän kisoista entistä jännittävämpiä.

– Neljännen kauden oltua selvä parannus kolmannen kauden käytännöstä, tämä on positiviinen askel. Se asettaa luultavasti mestaruustaiston johtajat alakynteen kauden mittaan. Joillakin radoilla erot kaikkien autojen välillä ovat pieniä, mutta joillakin ne ovat varsni suuria, Engel arvioi e-racing365:lle.

Engel arvioi uudistusta monelta kannalta. Uusi käytäntö tuo aika-ajoihin mielenkiintoisen taktisen elementin.

– Asian kääntöpuoli on se, että jos pääset läpi Super Poleen ensimmäisestä ryhmästä, sinulla on etulyöntiasema paalulle pääsyn suhteen. Renkaasi ovat jäähtyneet enemmän, mutta ensi kauden uusilla renkailla kumi on muuttunut sen verran, että pitää katsoa, miten tässä käy, saksalaiskuski pohdiskeli.

Lähde: e-racing365