Haasin tähtikuskin Kevin Magnussenin mukaan entisen Bridgestonen kisainsinöörin Hiroshi Tomitsukan palkkaaminen Haasin riveihin on ollut yksi suurimmista tekijöistä jenkkitallin tämän kauden menestyksen takana.

Amerikkalaistallin vire on näyttänyt tällä kaudella todella vakuuttavalta. Ferrarin moottoreita ja tekniikkaa hyödyntävä Haas on noussut F1-sarjan keskikastin taistelun kärkeen.

Mainion vauhdin takana on ollut luonnollisesti monia tekijöitä. Tanskalaiskuski Magnussenin mukaan iso osa kunniasta kuuluu kuitenkin japanilaiselle konkari-insinöörille Tomitsukalle.

– Meillä on selvästi parempi auto tänä vuonna, joka on paljon vakaampi ja luotettavampi. Aerodynamiikkamme on myös vakaampaa, mutta yksi isoimmista tekijöistä on tämä rengaskaveri, jonka hankimme, Magnussen avasi Motorsportille.

– ”Tomi-san” on todella suuri vahvistus tiimiimme. Ymmärryksemme renkaista ja niiden hallinnasta on paljon parempaa tänä vuonna, joka on myös auttanut tasaisuuteen. Jopa enemmän kuin pelkkä vauhtimme, tanskalainen korosti.

Lähde: Motorsport