Renaultin F1-tallin päällikkö Cyril Abiteboul hehkutti tiistaina tekniikkapomon tehtävistä syrjään siirtyneen Bob Bellin panosta talliin vuosien varrella.

Uutisoimme aiemmin Bellin astuneen alas tekniikkajehun pestistään. Mies toimii jatkossa ”teknisenä kilpailuneuvonantajana”.

Abiteboul kiitteli Belliä kaikesta aikaansaamastaan ranskalaistallin tekniikkajaoston peräsimessä.

– Vain kahdessa ja puolessa vuodessa Bob on auttanut tekemään Renault Sportista todellisen ja kunnioitetun pisteiden kerääjän. Hän on massiivinen osa tallin sydäntä ja sielua. Hän on todellinen motivoija, joka kerää kaikki yhteen ja saa kaikista parhaan irti, tallipomo ylisti Formula 1:n verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Renaultin nokkamiehen mukaan Bellin siirtoa strategiseen rooliin oli kaavailtu jo jonkin aikaa. Uudessa tehtävässään F1-konkari toimii lähinnä autobrändin tallin yhteistyökumppanien ja sidosryhmien parissa.

– Tässä suunnittelussa siirrossa tallin johtoportaan sisällä Bob siirtyy nyt katsomaan, miten olisi parasta toimia tallimme yhteistyökumppaniemme sekä erilaisten Formula 1:n sidosryhmien kanssa varmistaaksemme sen, että nousemme jatkossakin yhä korkeammaksi lähtöruduukossa, Abiteboul sanaili.