Motorsportin mukaan paljon huomiota herättäneissä F1-kauden 2021 sääntöuudistusten neuvotteluissa on vireillä merkittävä käänne. Useat F1-valmistajat ovat muuttamassa mieltään aiemmin kaavailluista muutoksista.

Uutisoimme aiemmin, että vuodeksi 2021 FIA, F1-sarja ja kaikki tallit ovat neuvotelleet suurista muutoksista lajin sääntöviidakkoon.

Uudistukset koskevat erityisesti moottorisääntöjä, joista halutaan tehdä entistä houkuttelevimpia uusille sarjasta kiinnostuneille valmistajille.

Muutosehdotukset eivät ole olleet kaikkien tallien mieleen.

Sarjan kärkinimet Ferrari ja Mercedes ovat protestoineet uudistuksia suureen ääneen. Ferrari on jopa uhannut lopettavansa sarjassa, jos moottorisäännöt laitetaan uusiksi.

Tiistaina Motorsport uutisoi neuvottelujen etenevän yllättävään suuntaan.

F1-sarja halusi luopua kaudeksi 2021 voimayksikön MGU-H:sta, joka on F1-auton hybridimoottorin turboahtimen toimintaa sähkövirran keruun kautta tehostava osa.

Aiempien tietojen mukaan kaikki tallit olivat päässeet jonkin tason yhteisymmärrykseen MGU-H:n osalta. Nyt osa talleista olikin päättänyt sittenkin vastustaa osasta luopumista.

Valmistajien U-käännöksen taustalla oli huomio siitä, ettei sarjaan ole vieläkään sitoutunut osallistumaan ainuttakaan uutta valmistajaa. Liittymistä pohtineet Porsche ja Aston Martin ovat vieläkin kahden vaiheilla.

– Se on vielä vahvasti avoinna keskustelua varten. Meillä on esitelmä, joka olisi tarkoittanut moottorin uudelleensuunnittelua. Moottorin uusiminen vain sen uusimisen vuoksi ei käy järkeen, jos kukaan muu ei ole liittymässä sarjaan, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff avasi tallien mietteitä Motorsportille.

 

 

 

 

Lähde: Motorsport