Entinen Ferrarin puheenjohtaja Luca di Montezemolo kehui, että Michael Schumacher oli tärkeä osa Ferrarin tallin nousua suvantovaiheesta takaisin huipulle 2000-luvulla.

Montezemolo puhui saksalaislegendan merkityksestä tallille viime viikolla Kölnissä pidetyssä Schumacherin autokokoelman avaustilaisuudessa.

– Michael on tärkeä osa elämääni. Voitimme monia kisoja. Luulen, että vain Niki Lauda oli yhtä tärkeä kuin Michael urallani, koska voitimme myös Nikin kanssa paljon kilpailuja 70-luvulla.

Yksi tekijä nostaa Schumacherin Ferrari-pomon mukaan jopa hitusen Laudaa tärkeämmäksi hahmoksi tallin lähihistoriassa.

– Michaelin kanssa se oli erilaista, sillä aloitimme pohjalta, ruohonjuuritasolta. Kun päätimme palkata hänet vuonna 1996, se oli juuri oikea hetki sille. Olimme juuri tuoneet yhteen Jean Todtin, Ross Brawnin ja Rory Byrnen. Jos olisimme palkanneet Michaelin aiemmin, hänen olisi ollut mahdotonta voittaa, Montezemolo muisteli.

– Kun voitimme ensimmäisen kisan vuonna 1996 hänen ensimmäisenä vuonaan sateisena päivänä Barcelonassa, ajattelin, että ”nyt olemme vihdoin erittäin lähellä todella tärkeän aikakauden alkua”, Ferrari-jehu tunnelmoi.

Lähde: Racefans