M-Sportin rallitalli on löytänyt ratkaisun Sebastian Ogieria ja Elfyn Evansia Argentiinan MM-rallissa vaivanneeseen pito-ongelmaan. Tallipäällikkö Malcolm Wilsonin mukaan pitoa saatiin parannettua säätämällä tasauspyörästöä.

Ogierin ja Evansin suoritukset menivät penkin alle Argentiinan MM-rallissa. Miesten Ford Fiestojen menoa häiritsivät erikoiset pito-ongelmat.

Tallipomo Wilsonin mukaan Michelinin renkaat eivät toimineet aivan odotetulla tavalla. Rallikonkari ei halunnut kuitenkaan syyttää ongelmistaan rengastoimittajaa.

– Vaikuttaa siltä, että tuskailemme hieman pidon kanssa. Viime vuonna meillä oli sama ongelma. Emme aio missään tapauksessa sanoa mitään Michelinistä, kaikilla meillä on samat renkaat. Kuten voitte kuvitella, jätkämme ovat etsineet ja tutkineet vikaa sekä miettineet, mikä on vikana, Wilson kertoi Motorsportille.

Ratkaisu kiusalliseen pulmaan löytyi lopulta viilaamalla tasauspyörästön säätöjä. Tallipomo voi olla taas luottavaisin mielin M-Sportin suunnatessa kohti Portugalin MM-rallia.

– Olemme löytäneet paremman ratkaisun tasauspyörästön asetuksiin. Se antaa meille parempaa pitoa. He löysivät myös hieman lisää pitoa jousituksen kautta. En ole siis liian huolissani, Wilson vakuutti.

Lähde: Motorsport