Formulayleisö mutisee vieläkin Monacon GP:n tylsyydestä, mutta samaan aikaan viime sunnuntaina Pohjois-Amerikassa nähtiin melkoisen rämäpäinen ohitussuoritus. Siitä vastasi entinen F1-kuski ja kauden 2016 Indy500-kisan voittaja Alexander Rossi.

Amerikkalaiskuljettaja osoitti leuat loksauttavaa kylmäpäisyyttä painelemalla ohitse ei vain yhdestä, kahdesta, kolmesta tai edes neljästä, vaan hurjasti viidestä autosta yhden ovaalimutkan aikana. Rossi valitsi eri ajolinjan pitäen kaasun pohjassa ja tunkemalla autonsa pelottavan pieneen rakoon huomioiden, että autot etenivät yli 350 kilometrin tuntivauhtia.

Rossi esitti pitkin kisaa upeita ohituksia, kuten yllä olevalta videolta voi nähdä. Niitä pitikin tehdä, sillä neljänneksi kilpailussa lopulta noussut Rossi lähti matkaan toiseksi viimeiseltä lähtöpaikalta.

Kisan voittoon ajoi Will Power. Kisaraportin ja kohokohtavideon voi katsoa täältä, Powerin palkintorahamäärästä puolestaan lukea täältä.