Nico Rosberg myönsi tuoreessa Autosportin haastattelussa, että hänen isäänsä, entistä formulalegendaa Keke Rosbergia ei ollut helppo suostutella mukaan Monacon ajonäytökseen.

Rosbergit yllättivät Monacoon saapuneet F1-fanit torstain vapaissa harjoituksissa ajamalla radalle vanhoilla mestaruuskilpureillaan.

Nico ajoi vuoden 2016 mestaruusvuotensa Mercedes W07-autoa ja Keke vuoden 1982 Williams FW08 -MM-autoaan. Miehet huristelivat radan pääsosuudeen ympäri kahden kierroksen verran.

Tempaus oli suorastaan poikkeuksellinen, sillä Keke Rosbergia ei ole nähty viime vuosina pahemmin F1-auton ratissa. Miestä bongataan harvoin edes katsomassa formulakisoja.

Yksityisyydestään pitävä suomalaislegenda ei juuri viihdy F1-sirkuksen parrasvaloissa. Nico kertoi Autosportille, että isäänsä oli vaikea puhua mukaan ajonäytökseen Monacon yleisön eteen.

Mercedes-tähti sai suostuteltua F1-konkarin mukaan ideaan pehmittämällä häntä hiljalleen.

– Se ei ollut helppoa. Minun piti lähestyä asiaa todella strategisesti. Nyt hän on kuitenkin onnellinen siitä, että hän teki sen. Hän nautti siitä tilanteesta toden teolla. Se oli siistiä nähdä. Se oli todella mukavaa, Rosberg hehkutti.

Lähde: Autosport