McLarenin F1-talli on ryhtynyt suureen yhteistyöhön korealaisen puhelinvalmistajan HTC:n kanssa. Sopimuksen keskiössä on virtuaalisen todellisuuden ohjelmistojen kehittäminen F1-sarjan seuraamista varten.

Brittitalli ja elektroniikkajättiläinen hakevat uutta näkökulmaa VR-tekniikkaan autourheilun parista. Yhteistyökumppanit aikovat kehittää virtuaalisen todellisuuden ”kypärää”, jonka kautta F1-fanit pääsisivät katsomaan F1-kisoja kuin paikan päällä.

HTC:n suositusta Vive-headsetistä julkaistaan McLarenin oma erikoismalli, johon kuuluu F1:n katsomiseen suunniteltu ohjelmisto. Brittitallin nokkamies Zak Brown oli uudesta yhteistyöstä varsin mielissään.

– Tämän päivän julkistus on todellinen panostuksen osoitus McLarenilta ja HTC:ltä. Olemme molemmat omistautuneita mahdollisimman mukaansatempaavan elämyksen tarjoamiselle faneillemme, Brown intoili McLarenin tiedotteessa.

Talli ei kertonut vielä, milloin hurjasti hehkutettu laitteisto ja ohjelmisto ovat saatavilla. Vielä ei ole myöskään tiedossa, onko laite tarjolla Suomen markkinoilla.

McLaren tiedotti samalla, että HTC ryhtyy myös tallin ensimmäisen elektronisen urheilun joukkueen sponsoriksi. Korealaisvalmistajan uusi PC-pohjainen Vive Pro -laitteisto toimii jatkossa McLarenin eSports-joukkueen pääasiallisena kilpakalustona.

Lähde: McLaren