Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda vakuuttaa Lewis Hamiltonin jatkavan tallissa pitkään, vaikka uutta sopimusta ei ole vieläkään saatu viimeisteltyä.

Nelinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Uuden ja rahakkaan sopimuksen ennakoitiin syntyvän jo ennen kauden 2018 alkua, mutta tilanne on pysynyt muuttumattomana kauden alusta lähtien.

Viime vuosina Mercedes ja Hamilton ovat tottuneet dominoimaan F1-sarjaa, mutta kauden kolmen ensimmäisen kisan perusteella Ferrari näyttää nousseen F1-sarjan valtiaaksi. Tällä saattaa olla vaikutusta Hamiltonin epäröintiin pitkän jatkosopimuksen kanssa. F1-lengenda Lauda kuitenkin vakuuttaa, että Hamilton ei ole lähdössä mihinkään.

– Kysymys on ainoastaan yksityiskohdista. Lewis jatkaa ajamista meillä, Lauda kertoi saksalaislehti Auto Motor und Sportille.

Uuden sopimuksen on ennakoitu tuovan Hamiltonille huimat 45 miljoonan euron vuositulot. Laudan lausuntojen perusteella kilpailukyvyn heikentyminen suhteessa Ferrariin voi tulla Mercedekselle kalliiksi.

– Riippuu mielialasta, joskus se on enemmän tai vähemmän kallista. Se riippuu aina siitä, miten edellinen kilpailu on mennyt. Mutta raha ei ole ongelma. Periaatteen tasolla olemme samaa mieltä, Lauda totesi.