NASCAR:n ja Indycarin sarjoissa mainetta ja menestystä niittänyt naisten autourheilun supertähti Danica Patrick hermostui kohutun mallin ja kilpakuskin Carmen Jordan vähätteleviä kommentteja naisten kyvystä ajaa F1:ssä.

Rankan arvostelun kohteeksi usein vuosien mittaan joutunut Jorda on tunnettu kummallisista lausunnoistaan. Hän on harvoja naiskuskeja, jotka ovat vaatineet naisille täysin omaa sarjaa.

Suuri osa naiskuljettajista kokee voivansa kilpailla miehiä vastaan. Jorda hämmensi kuitenkin vasta autourheilun naispuolisia ystäviä väittämällä, että naiset ovat liian heikkoja ajamaan F1:ssä.

Miesten sarjoissa mainiosti koko uransa pärjännyt Patrick oli vähemmän yllättäen täysin eri mieltä. Feminismistään tunnettu jenkkitähti repi Jordan argumentit silpuksi tuoreessa For The Winin haastattelussa.

– Toki miesten ja naisten fyysinen ero voi hämätä, jos puhutaan maksimivoimasta. Autourheilussa ei ole kuitenkaan kyse siitä, vaan kestävyydestä. Hänen [Jordan] väitteet eivät ole todellakaan totta, sillä F1:ssä vaadittavan kestävyyden ja voiman voi saavuttaa kuka tahansa. Suuri osa menestyksestä tulee myös siitä, että osaat ottaa rennosti ratin takana ja antaa auton tehdä työnsä, Patrick raivosi.

Lähde: FTW/USA Today