Juju Noda on nimi, josta kuullaan varmasti vielä paljon. 12-vuotias japanilainen on noussut huimaa vauhtia Japanin autourheilusarjoissa. Nyt Noda ajaa jo F3-luokan kilpuria ja tulevaisuuden suunnitelmissa on ura Formula 1:ssä.

Nuori japanilaistyttö on todellinen huippulupaus. Hän pitää nimissään FIA:n Formula 4 -sarjan kierrosennätystä Okayaman radalla. Kyseessä ei ole mikään aivan hupirata, vaan useita Super GT -sarjan kilpailuja ja jopa kaksi F1-kisaa isännöinyt huippulaitos.

Noda kuvattiin vasta F3-auton ratissa Nissanin GT Academyn voittajan Jann Mardenboroughin toimesta. Videon kuvaamisen aikaan Noda oli vieläpä vasta 11-vuotias.

Jann Mardenborough

@Jannthaman
She’s 11. In a F3 car!!!!!!! 👏🏾

Japanilaislupauksesta voi tulla pian kaikkien aikojen nuorin F3-kuski. Kukaan nykyisistä F1-kuskeista ei aloittanut uraansa pikkuformuloissa niin nuorena. Jopa teinilupauksena säväyttänyt Max Verstappen aloitti sarjassa vasta 16-vuotiaana.

Nodan tavoitteena oli nousta F3-sarjaan jo vuoden 2017 loppuun mennessä. Tavoite ei aivan täyttynyt, mutta teini-ilmiön kehitysvauhti on silti suorastaan hämmästyttävää.