Entinen Mercedeksen F1-tähti Nico Rosberg muisteli tuoreessa Instagram-päivityksessään Mercedeksen nykyisen formulatallin alkuaikoja. Saksalais-suomalainen huippukuljettaja kertasi somevideolla muistojaan tallin ensimmäisen auton julkistamisesta.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport aloitti toimintansa alkuvuodesta 2010. Uuden tallin ensimmäinen kuskikaksikko oli nouseva kuskilupaus Rosberg ja eläkkeeltä takaisin F1-ympyröihin palannut moninkertainen maailmanmestari Michael Schumacher.

Monet osasivat aavistaa jo tuolloin, että tulossa oli jotain suurta. Rosberg muisteli tuoreessa Instagram-videossaan, kuinka jännittävältä uuden auton julkistaminen tuntui.

– Suunnilleen kahdeksan vuotta sitten tähän aikaan seisoin Michael Schumacherin rinnalla. Jotain suurta oli aluillaan. Se oli erityinen päivä minulle. Kyseessä oli uuden Mercedeksen tallin ensimmäisen auton esittely ja ensimmäinen testipäivä, F1-tähti kertasi.

Tallin ensimmäinen kausi meni vielä suhteellisen vaatimattomasti. Mercedes ei onnistunut haastamaan Ferrarin, Red Bullin ja McLarenin muodostamaa kärkikolmikkoa. Avauskauden parhaiksi tuloksiksi jäivät Rosbergin kolme palkintokorokesijoitusta.

Seuraavana vuonna saksalaistalli nousi yhä vahvemmaksi voimaksi formuloiden maailmassa. Mercedes taisteli keskikastin yläpuolella, mutta ei onnistunut vielä nappamaan voittoja.

Rosberg nousi vuosien myötä tallin ykköskuskiksi. Kaudeksi 2013 mukaan liittyi brittitähti Lewis Hamilton, jonka kanssa Rosberg taisteli mestaruudesta useita kertoja. Kyseisenä vuonna Mercedes ylsi heti MM-taistelun toiseksi.

2014 oli vuosi, jolloin hopean ja mintun hohtoisen kilpurin dynastia alkoi. Lewis Hamilton voitti kuljettajien mestaruuden ja Mercedes valmistajien mestaruuden kaksi seuraavaa vuotta putkeen.

Mercedes nosti mestaruuspyttyä myös kahtena seuraavana vuonna. 2016 kuljettajien taiston vei välissä Nico Rosberg. Saksalais-suomalainen päätti uransa kauteen. Hamilton jatkoi siitä, mihin tallitoverinsa jäi ja nappasi mestaruuden myös vuonna 2017.