Formula 1 päätti kiristää moottorien määrän rajaansa entisestään täksi kaudeksi. Sarjan hallitseva mestari Lewis Hamilton paljasti ajavansa jo nyt uudet rajat mielessään.

F1-tallit saavat jatkossa käyttää kauden mittaan vain kolme voimayksikköä jokaista autoa kohden. Viime kaudella niitä sai käyttää vielä neljä.

Hamilton kärsi moottorin ylikuumenemisesta Australian kisaviikonloppuna, mutta ei uskaltanut puskea autoaan aivan äärirajoille. Mielessä kolkutteli se, ettei voimayksiköitä sopisi tuhlata jo liian varhaisessa vaiheessa kautta.

– Kone ylikuumeni, ja minulla on edessäni vielä seitsemän tai enemmän kisaa, joista pitäisi selvitä tällä koneella. Olin aivan rajoittimella, ja moottori oli liian kuuma. Olen hermostunut siitä, että vahingoitan konetta. Väänsin 110 prosentilla, ja jouduin riskeeraamaan kaiken vain niiden seitsemän pisteen vuoksi, Hamilton valitteli Autosportin haastattelussa.

Brittitähti myönsi, että on joutunut muuttamaan ajotyyliään uusiin rajoituksiin sopivaksi. Päätös ei kuitenkaan ollut helppo.

– Minun pitäisi varmaan höllätä, säästellä konettani ja käyttää sen elinikää seuraaviin kisoihin. Se on täysin omaa kilpailuhenkeäni vastaan. Haluaisin aina puskea täysillä viimeiseen asti. Oma kuntoni riittäisi siihen, mutta tämä laji on järjestetty siten, että polttoainesääntöjä ja kolmea konetta pitää miettiä.

Mercedes-tähti tiedostaa, että auton säästely ei ole formulafanien mieleen. Hamilton kuitenkin kokee, ettei hänellä ole asiassa vaihtoehtoja.

– Se ei ole varmaan kovin jännittävää faneille, sillä he olisivat varmaan halunneet nähdä taistelun jatkuvan loppuun saakka. Haluan kuitenkin päästä kauden loppuun kolmella moottorilla. En halua sitä neljättä, Hamilton myönsi.

Lähde: Autosport