Kommenteillaan jälleen kerran myrskyn silmään joutunut Carmen Jorda on puolustautunut saamaltaan kritiikillä selittämällä tarkemmin kommenttejaan.

Jorda, jonka vähemmän maineikas oma ajoura on hyvin dokumentoitu aiemmissa jutuissamme, aiheutti pienoisen myrskyn toteamalla naiskuskien kannattavan suunnata ennemmin sähköformuloihin kuin F1-sarjan pariin fyysisten puutteiden vuoksi.

Kommentit ovat ymmärrettävästi aiheuttaneet paljon soraääniä, ei vähiten siksi, että Jorda istuu FIA:n moottoriurheilukomissiossa naisjäsenenä ajamassa naisten etua sarjassa. Moni kokee Jordan olevan ansioluettelonsa sekä aiempien kommenttiensa vuoksi täysin kykenemätön henkilö hoitamaan virkaa.

Jorda julkaisi tänään virallisen kannanoton, jossa hän kertoo tarkemmin kommenttiensa syitä.

– Olen testannut sekä F1- että FE-autoa. Jälkimmäistä testasin viime viikonloppuna Meksikossa, jonka jälkeen minulta kysyttiin kommenttia niiden ajamisen fyysisistä eroista. Mainitsin F1-auton ajamisen olevan rankempaa, ja tämä on aiheuttanut paljon pahaa mieltä, Jorda kirjoittaa vastineessaan.

– Kiitän kaikkia kanssasisariani ja muita saamastani palautteesta, arvostan niitä. Olen hyvin pahoillani, mikäli kommenteistani on saanut kuvan, että puhun naisista ja moottoriurheilusta yleisesti, sillä puhuin vain itsestäni. En koskaan haluaisi estää ketään tavoittelemasta paikkaa moottoriurheilun huipulta, eikä naisen fysiikka ole mikään este sille.

Sauber julkaisi pari päivää sitten pestanneensa naiskuljettaja Tatiana Calderonin testikuljettajakseen. Jorda toivookin hänelle kaikkea parasta.

– Toivon todella, että hänestä tulee 41 vuoteen ensimmäinen naiskuljettaja, joka starttaa F1-sarjan osakilpailuun.