FIA varoittaa talleja koettelemasta moottorisääntöjä – Renaultin uusi idea närästää erityisesti

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kansainvälinen autourheilun kattojärjestö FIA on varoittanut F1-talleja koettelemasta sarjan moottorisääntöjen rajoja. Varoitus liittyy erityisesti Renaultin uuteen agressiiviseen pakoputki- ja takasiipiratkaisuun.

FIA ei halua formulatallien kokeilevan liian radikaaleja ideoita uusissa autoissaan. Aerodynamiikan ja moottorisääntöjen kanssa aiotaan olla tarkkana.

Formuloiden aerodynamiikkasääntöjä muutettiin merkittävästi tulevaksi kaudeksi. Paljon arvostellut ”hainevät” ja T-siivet poistuivat, ja jäljelle jäi enää auton takasiipi.

Uuden kauden alla eräät tallit ovat kokeilleet varsin omaperäisiä ratkaisuja lisätäkseen takasiiven tehokkuutta. Muun muassa Renault on kehitellyt hieman yläviistoon osoittavan pakoputken, joka puskee pakokaasua kohti lämpösuojauksella vuorattua takasiipeä.

Ratkaisun tavoitteena on lisätä auton downforcea tehostamalla takasiiven toimintaa.

FIA:n F1-jaoston kisajohtaja Charlie Whiting kertoi Motorsportille, että ranskalaistallin idea ei ole itsessään kielletty.

Renault väläytteli kuitenkin aiemmin moottoriohjelmien muokkaamista valjastaakseen lisää tehoja irti tuoreesta takasiipi-innovaatiostaan. Tästä ajatuksesta Whiting ei pitänyt ja kehoitti ranskalaisia varomaan liian innokkaita kokeiluja.

– Mielestäni se hyöty, mitä he saavat siitä [takasiipiratkaisusta] on todellakin minimaalinen. En näe siinä mitään ongelmaa, kunhan he eivät vaan käytä mitään väärää moottoriohjelmaa – tilaa, joka ei olisi normaali, FIA-jehu arvioi.

Lähde: Motorsport

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS