Jalkansa karmeassa onnettomuudessa viime keväänä menettänyt Billy Monger tekee sensaatiomaista paluuta takaisin formulakilpailuihin. Nuorukaisen unelman esteeksi eivät ole ryhtymässä myöskään lajijärjestöt.

Mongerin lupaava ura koki traagisen muutoksen viime huhtikuussa hänen törmättyä pysähdyksissä olleen toisen auton perään yli 200 kilometrin tuntinopeudessa. Kuoleman porteilta itsensä takaisin taistellut Monger on osoittanut uskomatonta sisukkuutta palaamalla paitsi normaaliin elämään, myös moottoriurheilun pariin.

Monger testasi aiemmin tänä vuonna Carlin-tallin F3-autoa, joka oli erikoissäädetty hänen rajoitteilleen sopivaksi. Vauhti radalla oli kunnossa, mutta formulapaluun esteeksi oli muodostua sääntöpykälä, jonka mukaan Britannian F3-sarjassa yksi talli saisi ajattaa vain kolmea autoa. Mongerille tuttu Carlin oli jo pestannut kolme kuskia riveihinsä.

Tässä kohtaa Britannian autourheilujärjestö BRDC astui kuvioihin. Se myönsi poikkeusluvan Mongerille, jonka tapaus on erikoislaatuinen ja siten poikkeaman arvoinen.

Vaikka yksi suuri este onkin nyt poistettu, ei sopimusta ole vielä allekirjoitettu. Mongerin täytyy vielä kerätä tarpeellinen rahoitus F3-kauden läpiviemiseksi.