Australian perinteikkäissä Bathurstin 12 tunnin ajoissa nähtiin lauantaina hurja onnettomuus, kun Ash Walsh joutui kilpakumppaninsa John Martinin törmäyksen kohteeksi. Mies loukkaantui kolarissa niin vakavasti, että kisa oli keskeytettävä.

Youtubeen ladattu video tilanteesta on karua katseltavaa. Walsh oli alun perin spinnannut autonsa keskelle rataa, eikä päässyt enää liikkeelle pahasta paikasta. Mutkan takaa hurjaa kyytiä tullut Martin rysäytti täyttä vauhtia kilpatoverinsa kylkeen.

Katso video hurjasta kolarista alta tai tästä. Juttu jatkuu videon jälkeen

Bathurst 12 Hour

@Bathurst12hour
A major crash has brought out the Safety Car at the #B12HR

Walsh kiidätettiin välittömästi läheiseen sairaalaan Orangeen. Audi-tähti sai vakavia vammoja kylkiluihinsa ja keuhkoihinsa, ja hänet joudutaan lennättämään helikopterilla paremmin varusteltuun sairaalaan Sydneyyn myöhemmin tänään.

Onnettomuus tapahtui 20 minuuttia ennen 12 tunnin kilpailun päättymistä. Pelastustoimien ja radan siivoustalkoiden vuoksi ajot keskeytettiin, eikä kilvanajoa enää jatkettu Walshin onnettomuuden jälkeen.

Kisan voittajaksi julistettiin Robin Frijnsin, Stuart Leonardin ja Dries Vanthoorin kuljettama Audin autokunta #37. Kilpailu oli värikäs, sillä 12 tunnin aikana nähtiin peräti 16 turva-autotilannetta.