Brehanna Danielsista tuli viime kaudella NASCAR:n ensimmäinen afroamerikkalainen ja naispuolinen mekaanikko. Naista haastateltiin vasta ESPN:n Outside the Lines -ohjelmassa, jonka myötä Danielsin inspiroivasta motivaatiopuheesta tuli varsinainen somehitti.

Danielsin tie vanhoillisista arvoistaan tunnetun autourheilun maailmaan ei ollut helppo. NASCAR on erityisen suosittua Yhdysvaltojen eteläisissä osavaltioissa, joissa mustien sosiaalinen asema on kaikista heikoin koko maassa.

Norfolkin yliopistossa koripalloa pelannut nuori nainen oli kuitenkin päättänyt seurata unelmaansa ja lyödä läpi NASCAR:n haastavassa maailmassa. Daniels valotti omaa tarinaansa ESPN:n tuoreessa haastattelussa.

– Sanoisin vain kaikille, että seuratkaa sydämiänne. Minä tiedän ja te tiedätte, että kun ajatellaan minun kaltaisen ihmisen menevän NASCAR:iin, että kaikilla on asiasta epäilyksensä. Mietin itsekin, hyväksyvätkö ihmiset minua siellä. Sinun täytyy vaan päästä niiden ajatusten ja tunteiden yli ja luottaa sydämeesi, Daniels kannusti.

Outside the Lines

@OTLonESPN
Brehanna Daniels is making @NASCAR history.

Nuoren naisen haastatteluvideo sai välittömästi satoja tykkäyksiä ja kommentteja ympäri autourheilua seuraavaa Twitteriä. Suurin osa kehui Danielsin positiivista viestiä ja rohkeutta tavoitella unelmiaan vaikeassa ympäristössä.

Daniels toimii näkyvässä roolissa NASCAR:n moniarvoisuutta edistävässä ohjelmassa Drive for Diversityssä. Ohjelmassa on mukana monia afroamerikkalaisia tähtiä, kuten esimerkiksi huippukuski Bubba Wallace Jr. Naisen mukaan tasa-arvon edistäminen on heille kunnia-asia.

– Olen todella kiitollinen, että saan olla mukana ohjelmassa, joka juhlistaa moniarvoisuutta. Olen asemassa, jossa muut pienet ruskeat tytöt ja kaikki tytöt näkevät mitä olen saavuttanut. He voivat nähdä, että he pystyvät tekemään mitä tahansa he haluavatkaan elämässä.

Tähtimekaanikolla on mielessään myös suurempi tavoite. Daniels haluaa ravistella konservatiivisen lajin kaavoihin kangistuneita perustuksia.

– Haluamme muuttaa sen stereotypian, että NASCAR on valkoisten punaniskojen laji. Kuka haluaa nähdä vain yhden rodun? Miksei varikolla voisi olla monia erilaisia kasvoja ja rotuja?

Lähde: ESPN