Ruotsin MM-rallin lauantain raikas aamusää toi suositulle rallitoimittajalle Colin Clarkille mieleen muistoja vuosien takaa. Brittitoimittaja muisteli hauskassa Twitter-päivityksessään sitä, kun F1-tähti Kimi Räikkönen räyhäsi hänelle vuoden 2010 Ruotsin rallin ulosajonsa jälkeen.

– Hyvää huomenta Ruotsin rallin toisen päivän lähtöpisteeltä. Taivas on pilvinen, eikä maassa ole lainkaan tuoretta lunta. Lämpötila on noin -4 astetta. Viime kerralla, kun olin täällä pakkasta oli -25 ja Kimi Räikkönen yritti leikata sormeni irti, Clark naureskeli tviitissään.

Colin Clark

@voiceofrally
Good morning Rally friends from the end of the opening stage on Day 2 of @RallySweden. Overcast skies but no fresh snow, temp around -4c. Last time I was here it was -25c and Kimi Raikkonen tried to chop my fingers off!

Rallifanit ilahtuivat hurjapäisyydestään tunnetun Räikkösen maininnasta.

– Haha, mahtavaa. Mitä teit siinä tilanteessa, eräs Twitter-käyttäjä tiedusteli.

– En mitään, kysyin häneltä vain tuloksista ja hän [Räikkönen] läimäisi oven kiinni naamani edessä ja sormeni jäivät melkein oven väliin, Clark vastasi.

Kahdeksan vuoden takainen länsinaapurin lumiralli ei mennyt Räikkösellä aivan putkeen. ”Jäämies” onnistui täräyttämään Citroen C4 WRC -kilpurinsa liukkaassa mutkassa suoraan lumipenkkaan. Törmäystä lumipenkan kanssa voit muistella ylhäältä löytyvältä Youtube-videolta.

Räikkönen ei tahtonut päästä pois hangesta ilman avuliaiden rallifanien työntöapua. Lopulta mies pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa ja ylsi maaliin 30. sijalle.

Suomalaistähden ensimmäinen kausi rallin MM-sarjassa ei mennyt kokonaisuutena myöskään huonosti, sillä mies keräsi 25 MM-pistettä ja voitti WRC:n vuoden tulokkaan palkinnon.