NASCAR-sarjan tähtikuljettaja Denny Hamlin kohahdutti amerikkalaisen autourheilun maailmaa vitsailemalla tuoreessa podcast-haastattelussa, että suurin osa kuskeista käyttää huumausaineita.

Toyota-kuski väitti vieraillessaan Pardon My Take -podcastissa, että ”70 prosenttia NASCAR-kuskeista käyttää Adderallia”. Jakso julkaistiin keskellä Daytona 500-kisaviikonloppua, jonka vuoksi humoristinen heitto sai suurta huomiota mediassa.

Monet sarjan tähtikuskit hermostuivat harkitsemattomasta huulenheitosta. Taloudelliset sponsorit ovat kuljettajille erittäin tärkeitä, ja vihjailut lääkeaineiden väärinkäytöstä ovat luonnollisesti varsin huonoa PR:ää.

Nimekkäimpien mielensäpahoittajien joukkoon kuuluu Stewart-Haasin konkari Kevin Harvick. Miehen mukaan koko NASCAR-varikko loukkaantui Hamlinin hölmöstä lausunnosta.

– Joskus sitä saattaa sanoa asioita, joiden luulee olevansa hauskoja, vaikka ne eivät oikeasti olekaan. Joskus olisi vain parempi olla hiljaa, Denny. Heitto loukkasi aikalailla kaikkia NASCAR:n varikolla. Kun mietitään, millainen sarjan huumepolitiikka on, oli se heitto aika paha, Harvick ryöpytti omassa SiriusXM:n radio-ohjelmassaan Happy Hoursissa.