F1:n elävä legenda Niki Lauda ei ole mielissään sarjan päätöksestä luopua ”varikkotyttöjen”, eli vähäpukeisten promootiomallien käyttämistä GP-kilpailuissa. Itävaltalaistähden mielestä ratkaisu satuttaa viime kädessä eniten työtä tehneitä naisia.

Laudan mukaan päätöksessä ei ole otettu huomioon varikkotyttöjen mielipiteitä, vaikka he menettivät muutoksen myötä työpaikkansa.

– Tämä oli päätös naisia vastaan. Miehet ovat tehneet päätöksen naisten puolesta. Tämä ei palvele ollenkaan F1:stä eikä naisia. Kuinka tyhmiä he voivat olla? Ovatko he hulluja, F1-legenda hämmästeli itävaltalaislehti Der Standardin haastattelussa.

Entinen huippukuski perusteli näkemystään sillä, että varikkotyttöjen rooli ei haittaa hänen mielestään naisten mahdollisuuksia pyrkiä muihinkiin tehtäviin autourheilun maailmassa.

– Eihän se estä naisia hakeutumasta hallinnollisiin rooleihin tai johtotehtäviin F1:ssä. Varikkotytöt ovat kuuluneet formuloihin aina, ja heidän pitäisi kuulua aina siihen.

Naisten asema formuloiden maskuliinisessa maailmassa on mennyt Laudan mielestä parempaan suuntaan. Hänen mukaansa sen ei pitäisi kuitenkaan sulkea varikkotyttöjen palkkaamista kokonaan pois.

– Naiset ovat nousseet suurempiin rooleihin, ja asiat ovat menossa oikeaan suuntaan. En kuitenkaan haluaisi puskea naisia alaspäin, vaan kannustaa heitä. Jos jatkamme tähän suuntaan, kohta Amerikassakaan ei ole enää lainkaan ”cheerleadereita”, Lauda ryöpytti.