McLarenin tähtikuski Fernando Alonso valitteli Instagramissa, että joutui heräämään varsin aikaisin. Ankaran herätyksen syynä oli dopingtestaajien vierailu, jotka vaativat mieheltä virtsanäytettä.

F1-kuskeja testataan vuoden ympäri suoritusta parantavien aineiden käytön varalta samalla tavalla kuin muitakin huippu-urheilijoita. Testit voivat osua niin talvilomalle, testikaudelle kuin kisaviikonlopullekin.

Dopingkäryt ovat lajissa todella harvinaisia, mutta eivät ennenkuulumattomia. Formulalegenda Stirling Moss on myöntänyt käyttäneensä uransa aikana dopingia.

Käryjä ei ole kuitenkaan ollut lainkaan vuosiin. Entinen FIA:n lääketieteellinen edustaja tohtori Gary Hartstein arvioi The Nationalille vuonna 2013, että puhtaat tilastot johtuvat lajin luonteesta. Huippulääkärin mukaan yleisistä dopingaineista ei olisi juurikaan hyötyä F1:ssä.

– Nämä kaverit ovat puhtaita. En sano tätä siksi, että olisin naiivi tai hyväuskoinen. WADA:n kiellettyjen aineiden listalla ei vain ole mitään, mistä olisi hyötyä siinä rasituksessa, mitä F1-kuskit joutuvat kestämään ajaessaan autojaan. Kuljettajat tietävät sen itsekin.