McLarenin F1-talli lähtee uuteen kauteen täynnä uutta intoa. Painajaismaiset kolme vuotta Hondan kanssa ovat takana, ja perinteikäs brittitalli pääsee vihdoin aloittamaan puhtaalta pöydältä. Uudelle Renaultin moottoria kantavalle autolle on yksi kirkas tavoite – viime kauden pilannut teknisen puolen ”oikuttelu” on vältettävä.

– Niin suuri osa F1:stä on se, että annetaan kuljettajalle hyvä auto, jota hän voi hyödyntää. Ei ole mitään järkeä antaa kuskille autoa, jonka suorituskyky oikuttelee koko ajan. Yritämme tehdä tällä kertaa auton, joka toimii todella hyvin ja laajasti erilaisissa käyttöolosuhteissa, tallin tekninen johtaja Tim Goss valotti Motorsportille.

Tekniikan luotettavuus on naulattu McLarenin tärkeysjärjestyksen kärkeen. Gossin mukaan talli on päättänyt keskittyä viime kausien puutteisiin ensin ennen muista asioista stressaamista.

– Lähestymme autoa nykyään siltä kannalta, että haluamme antaa kuljettajalle luotettavan työkalun. Oikukas kyyti ei ole mielestämme paras tapa tavoitella hyvää aerodynaamista suorituskykyä, tallipomo mietti.