Lyövätkö kaksi klassikkomerkkiä hynttyyt yhteen? F1 saamassa uuden moottorimerkin

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Formula ykköset saattavat saada kauan kaivatun uuden moottorintoimittajan lähitulevaisuudessa, uutisoi motorsport.com. Sivuston mukaan Red Bullin kanssa yhteistyötä tekevä Aston Martin on kiinnostunut tekemään maihinnousun sarjaan yhdessä Cosworthin kansssa.

Aston Martin toimii tulevalla kaudella Red Bullin nimisponsorina. Brittimerkki ei ole kuitenkaan kehittämässä tällä hetkellä omaa moottoria, vaan se kartoittaa mahdollisuutta tekniseen yhteistyöhön jonkun muun merkin kanssa ostaakseen lisäksi nimioikeuden voimanlähteestä itselleen.

Motorsport.comin tietojen mukaan merkki on käynyt jo tiedusteluja Cosworthin moottoripajan kanssa yhteistyön aloittamisesta. Tarkoitus olisi hypätä mukaan kaudeksi 2021, mikäli sääntöjenlaatijoiden uudet suunnitelmat laskisisivat voimanlähteiden hinta. Tämänhetkisillä kehityskustannuksilla kumpikaan osapuoli ei koe F1-sarjaa houkuttelevaksi.

Cosworthin johtaja Bruce Wood kertoo yhteistyön houkuttelevan.

– Tekisimme mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan. Tunnemme hyvin sekä Aston Martinin että Red Bullin erilaisten projektiemme kautta, joten yhteistyölle olisi looginen selitys. Aston Martin on lisäksi ilmaissut halunsa ryhtyä tekniseen yhteistyöhön jonkun osaavan moottoripajan kanssa. Meillä on vakaa aikomus tehdä jotain yhdessä tulevaisuudessa, Wood toteaa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!