© Kuva: Getty Images

Lyövätkö kaksi klassikkomerkkiä hynttyyt yhteen? F1 saamassa uuden moottorimerkin

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Formula ykköset saattavat saada kauan kaivatun uuden moottorintoimittajan lähitulevaisuudessa, uutisoi motorsport.com. Sivuston mukaan Red Bullin kanssa yhteistyötä tekevä Aston Martin on kiinnostunut tekemään maihinnousun sarjaan yhdessä Cosworthin kansssa.

Aston Martin toimii tulevalla kaudella Red Bullin nimisponsorina. Brittimerkki ei ole kuitenkaan kehittämässä tällä hetkellä omaa moottoria, vaan se kartoittaa mahdollisuutta tekniseen yhteistyöhön jonkun muun merkin kanssa ostaakseen lisäksi nimioikeuden voimanlähteestä itselleen.

Motorsport.comin tietojen mukaan merkki on käynyt jo tiedusteluja Cosworthin moottoripajan kanssa yhteistyön aloittamisesta. Tarkoitus olisi hypätä mukaan kaudeksi 2021, mikäli sääntöjenlaatijoiden uudet suunnitelmat laskisisivat voimanlähteiden hinta. Tämänhetkisillä kehityskustannuksilla kumpikaan osapuoli ei koe F1-sarjaa houkuttelevaksi.

Cosworthin johtaja Bruce Wood kertoo yhteistyön houkuttelevan.

– Tekisimme mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan. Tunnemme hyvin sekä Aston Martinin että Red Bullin erilaisten projektiemme kautta, joten yhteistyölle olisi looginen selitys. Aston Martin on lisäksi ilmaissut halunsa ryhtyä tekniseen yhteistyöhön jonkun osaavan moottoripajan kanssa. Meillä on vakaa aikomus tehdä jotain yhdessä tulevaisuudessa, Wood toteaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon