© Kuva: Getty Images

Legendaarinen moottorimerkki ei lämpene F1-paluulle – syynä vanha tuttu ongelma

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

F1-sarjan historian menestyksekkäimmän moottorin rakentanut Cosworth ei haikaile tällä hetkellä paluuta F1-sarjaan. Yhtiön johtaja Bruce Wood ei näe uutena tekijänä formulakarkeloihin liittymistä järkevänä nykyisillä säännöillä.

Ford Cosworth DFV -moottori voitti kaikkian peräti 176 GP:tä ja 13 kuljettajien sekä kymmenen valmistajien maailmanmestaruutta. Cosworth irtaantui Fordista omaksi moottorimerkikseen vuonna 2005, mutta voitot F1-sarjassa ovat jääneet haaveeksi

Viimeksi 2013 formula ykkösissä nähty merkki on ollut vahva toimija muissa autourheiluluokissa, ja merkin paluuta takaisin F1:iin on odotettu pitkään. Merkin johtaja Wood keskusteli aiheesta Autosport International -tapahtumassa.

– Haluaisimme olla mukana F1-sarjassa, eikä ole mikään salaisuus, että olemme käyneet myös neuvotteluja mukaantulosta. Mutta tällä hetkellä se on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, koska siitä on erittäin vaikeaa tehdä taloudellisesti kannattavaa, Wood toteaa.

Nykyiset hybridvoimanlähteet ovat kalliita rakentaa ja ylläpitää, minkä seurauksena ne käyvät kalliiksi sekä moottorinvalmistajille että talleille. Wood näkisi muutostarpeen tälle, jotta yksityiset moottoripajat kokisivat F1-sarjan jälleen houkuttelevana vaihtoehtona.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon