Brittiläinen luksusautojen valmistaja Aston Martin on ollut viime syksystä lähtien F1-maailman huulilla. Formulakampanjaa suunnitteleva brändi ei ollut vielä aiemmin kommentoinut mitään projektinsa aikataulusta, mutta nyt yhtiön toimitusjohtaja Andy Palmer paljasti automerkin tekevän päätöksensä alkuvuodesta 2019.

– Sanoisin, että teemme päätöksen lopulta vuoden 2019 alussa. Sitten nähdään, tulemmeko mukaan vai emme. Silloin meillä on uudet säännöt edessämme, tiedämme mitkä rajoitteet ovat ja mitä voimme tehdä. Sitten alamme kuluttaa rahaa, Palmer sanaili F1 Todayn haastattelussa.

Aston Martin paljasti viime vuonna suunnittelevansa mahdollista F1-operaatiota vuodelle 2021, jolloin se voisi liittyä sarjaan moottorivalmistajana. Brittimerkki teki jo aiemmin ensimmäisen askeleen kohti formuloita tekemällä merkittävän sponsorisopimuksen Red Bullin kanssa.

Palmer on korostanut useaan otteeseen, ettei haluaisi hypätä mukaan F1-sarjaan nykyisten sääntöjen puitteissa. Hänen mielestään nykyiset moottorit ovat liian monimutkaisia ja haastavia uusille talleille.

Aston Martin -pomo haluaisi päästä eroon erityisesti MGU-H-komponentista, joka on osa F1-auton turboahdinta.

– Ne suuret kulut ja monimutkaisuudet liittyvät lähinnä juuri ”H”:n [MGU-H] ympärille. Se on juuri se paikka, missä epäluotettavuutta nähdään paljon. Siihen kuluu paljon rahaa, mutta millä palkinnolla? Siinä on ongelma, jos talleilla on todella 80-100 ihmistä työskentelemässä yhden hiton turboahtimen kanssa, Palmer raivosi.