Formulamaailman rakastetuimpiin sankareihin kuuluvan Michael Schumacherin terveydentilasta ei ole saatu aikoihin mitään varmoja uusia tietoja. Koomasta hiljalleen palautuneen F1-legendan tulevaisuus ei ole kuitenkaan toivoton, huippuluokan aivolääkäri Mark Obermann kertoi The Expressille.

– Fanien ei tulisi luopua toivosta. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan jopa 30-40 prosenttia koomapotilaista on palannut tietoisuuteen neljän vuoden sisällä. Monet voivat palata elämiinsä ja nähdä lastensa ja lastenlastensa kasvavan. Michael Schumacherilla on vielä toivoa, Obermann arvioi.

Obermann työskentelee Asklepioksen neurologian keskuksen johtajana Seesenissä, Saksassa. Aivojen toiminnan asiantuntijan mukaan neurologia kehittyy koko ajan kovaa tahtia, ja alan uusimmat löydökset lupaavat hyvää.

– Olemme havainneet, että koomapotilaat ovat paljon tietoisempia ympäristöstään kuin ennen luulimme, saksalaistohtori paljasti.

Schumacheria hoidetaan nykyisin hänen kotiinsa rakennetussa sairaalahuoneessa Sveitsissä huippuasiantuntijoiden ja hänen perheensä voimin.

Formulaikoni joutui vakavaan lasketteluonnettomuuteen Sveitsissä vuonna 2013. Mies kärsi niin vaikean aivovamman, että hänet oli asetettava lääkinnälliseen koomaan. Tietojen mukaan Schumacheria alettiin herättämään vaiheittain koomasta vuonna 2014.