F1-konkarin Ross Brawnin johtama asiantuntijoiden ryhmä on saanut tehtäväkseen pohtia lajin tulevaisuuden suuntaa. Huippunimien joukkioon kuuluvan entisen Williamsin tekinsen johtajan Pat Symondsin mukaan formuloiden kehitystä pohditaan erityisesti aerodynamiikan, moottorien ja jousituksen osalta.

– Tarkastelemme lajin teknisiä ja urheilullisia sääntöjä. Meidän on katsottava kaikkia asioita yleisön tutkimuksen kautta. Nyt voimme sanoa, että ensin on päätettävä urheilullisten uudistusten tekijät ja muuttujat, Symonds avasi työryhmän tehtävän lähtökohtia Motorsportille.

Symonds paljasti, että tulevaisuuden uudistuksia arvioidaan kolmen selkeän tekijän pohjalta. Uusia sääntöjä mietitään jatkossa erityisesti F1:n yleisön kiinnostuksen kohteita ajatellen.

– Aerodynamiikka kiinnostaa monia, eikä mitään sellaisia sääntöjä voisi kirjoittaakaan, jotka eivät tekisi siitä suorituskykyyn vaikuttavaa tekijää. Voimayksikkö on yhtä olennainen tekijä. Se on F1:n valmistajille todella tärkeä osa lajia. Viimeisenä tulee vielä jousitus. Tarkoitan sillä sitä, miten kohtelemme renkaita ja miten tallit käyttävät niitä, formulakonkari valotti.