F1-fanit Italiassa saivat kylmän suihkun, kun vuosikymmeniä maksukanavia vastaan taistellut RAI-kanava joutuu luovuttamaan ilmaislähetystensä suhteen. Ferrarin kotimaan fanit joutuvat jatkossa maksamaan formulailoittelusta muiden maiden tapaan.

Maksukanavaville karanneet F1-lähetykset ovat olleet useissa maissa riesa jo yli kymmenen vuotta, mutta Italian valtiollinen televisiokanava on näyttänyt vähintään leijonanosan F1-kaudesta vapailla kanavapaikoilla. Viime vuonna tifosit pystyivät seuraamaan suorina lähetyksinä ilman maksuja yhdeksän osakilpailua, minkä lisäksi RAI näytti kaikista osakilpailuista kattavan koostelähetyksen.

RAI ja F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media eivät kuitenkaan saaneet molempia osapuolia tyydyttävää sopimusta tulevasta kaudesta, joten italialaisfanien harmiksi RAI näyttää kaudella 2018 ilmaiseksi vain Monzassa ajettavan Italian GP:n, jonka näkyminen suorana on kirjattu lakiin.

Formulat ovat Italiassa jatkossa Sky Sportsin yksinoikeutta. Kanava on kasvanut viime vuosina jatkuvasti toimien lähes jokaisessa merkittävässä Eurooppalaisessa F1-maassa.

Autosportin tietojen mukaan Sky Sports saattaa tarjota muutaman kilpailun sekä koostelähetykset ilmaiseksi.

Liberty Media on uusinut viime kuukausina runsaasti televisiosopimuksiaan useiden kanavien kanssa. Se on kuitenkin jättänyt sopimukseen mahdollisuuden aloittaa oma suoratoistopalvelunsa tulevaisuudessa.