Dakar-ralli on saanut ylleen synkän pilven, kun kilpailua johtava Carlos Sainz on joutunut kilpailijan hurjien syytösten kohteeksi. Espanjalanen saattaa joutu jopa oikeuden eteen vastaamaan teostaan

Kerroimme aiemmin tänään Sainzin saaneen aikasakon hänen osuudestaan mönkijällä kisaa suorittavan Kees Koolenin kaatumiseen reitillä (uutinen). Hollantilainen, joka on myös rikas liikemies, väitää espanjalaisen törmänneen häneen ja poistuneen paikalta ilman hänen kuntonsa tarkastamista.

Sainz on kiistänyt syytökset osumasta, mutta Koolen väittää omaavansa selvät todisteet tapahtumasta.

– Minun nopeuteni oli noin 20 km/h, Sainzilla jopa 120-180. Mönkijässäni on suuret vauriota, ja tiedän niiden syntymiseen tarvittavan hurjan voiman. Olen kerännyt kaikki ajoneuvostani irronneet osat talteen ja aion lähettää ne eteenpäin tutkittavaksi asiantuntijoille varmistaakseni, että ne ovat syntyneet auton osumisesta, Koolen toteaa Autosportille.

Sainzin kymmenen minuutin aikarangaistus ei lämmittänyt hollantilaista. Hän vaatii oikeutta.

– Olen liikemies ja omistan kontaktit maailman parhaisiin lakimiehiin. Jos tätä tapausta ei tutkita, aion nostaa osumasta syytteet.

– Hän olisi voinut tappaa minut, mutta hän ei edes pysähtynyt ja varmistanut vointiani. Vika ei ole pelkästään Carloksessa, vaan koko rallin järjestelytoimissa. Autoilla kisaavat kuskit ottavat nyt suuria riskejä eikä niiden tarvitse juurikaan piitata muiden turvallisuudesta.

Sainz itse pysyy vankkumatta kannassaan, ettei hän osunut Kooleniin.

– Jos toiseen osutaan, täytyy totta kai pysähtyä varmistaakseen kaiken olevan OK. Mutta minä uskon itse asiassa välttäneeni onnettomuuden väistöliikkeelläni.