Daniel Abt sai melkoisen 25-vuotislahjan, kun hän huomasi ajaneensa voittoon Formula E -sarjan Hong Kongin eGP:ssä. Saksalaiskuljettajan ykkössija oli ansaittu, joskin se vaati kärkikuljettajan kardinaalimokaa.

Hong Kongin radan tiukka avausmutka osoittautui vaikeaksi paikaksi monille kuljettajille. Dramaattisimmin tämä demonstroitui kilpailua johtaneen Edoardo Mortaran kohdalla.

Sarjan tulokaskuljettaja näytti olleen matkalla voittoon toisessa kilpailussaan sarjassa, mutta mies spinnasi mutkassa vain pari kierrosta ennen maalia. Samalla Abt onnistui luikahtamaan hänen ohitseen ja kilpailun voittoon.

Formula E

@FIAFormulaE
This is where it all went wrong for @edomortara 😔 #HKEPrix

Mutka koitui myös Felix Rosenqvistin potentiaalisen voiton kohtaloksi. Paalulta startannut ruotsalainen menetti autonsa hallinnan mutkassa jo avauskierroksella. Ruuhkan vuoksi pienikin virhe söi runsaasti sijoituksia, ja lopulta Rosenqvist palasi takaisin kilvanajoon röyhkeästi muiden eteen tunkemalla aiheuttaen pienen kolarin.

Joukon keksivaiheille pudonnut Rosenqvist onnistui nostamaan itsensä kisassa toiseksi Abtin jälkeen. Henkisesti musertunut Mortara oli lopulta kolmas.

Formula E

@FIAFormulaE
We go green in Hong Kong for the second time! #HKEPrix