Valokuvaajat ovat tallentaneet lukuisia ikimuistoisia moottoriurheiluhetkiä vuosien varrella. Radan varrella kuljettajia haukan lailla seuraavien kameramiesten arvon ymmärsi aikanaan myös itse Ayrton Senna.

Maailman suurimman moottoriurheiluun keskittyvän valokuvatoimiston LAT Photographicin vaiheisiin paneutuvassa dokumentissa käydään lävitse tarinoita klassikko-otosten takaa sekä kurkistetaan F1-valokuvaajan työhön nyt ja menneisyydessä.

Valokuvatoimiston perustajan poika, itsekin F1-kisoja yli 30 vuotta kameran kanssa kiertänyt Michael Tee muistelee brassimestari Sennan käyttäneen kaikkia keinoja hakiessaan etua radalla kilpailijoihinsa nähden.

– Senna oli aivan uskomaton. Jos häneen törmäsi varikolla, hän kysyi aina miltä hän oli näyttänyt radalla. Ei kuitenkaan minään tyyliseikkana, vaan ajolinjojen, kanttarien käytön ja muiden ajoteknisten asioiden suhteen verrattuna kilpailijoihinsa. Hän on ainoa kuski, joka on koskaan tehnyt noin, Tee muistelee LAT:sta tehdyssä dokumentissa.

Myös yhtiön perustaja Steven Tee, jonka oma valokuvaajan ura alkoi jo 1940-luvulla, muistelee dokumentissa F1-sarjan varhaisimpien legendojen ja valokuvien suhdetta.

Jim Clark kysyi minulta erään kisan jälkeen, huomasinko hänen autonsa renkaan liikkuneen haluamattomalla tavalla. Kun vastasin myöntävästi, Jim kysyi pystyisinkö lähettämään hänestä ja autosta ottamani valokuvat hänelle, jotta hän pystyisi todistamaan niiden avulla tallpomo Colin Chapmanille autossa olleen jotain vikaa. Hän ei uskonut sitä muuten, vanhempi Tee kertoo.